Το επάγγελμα του Τεχνικού Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής είναι ακόρεστο και διαχρονικό. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Μαγειρικής Τέχνης και την ίδια στιγμή ξεχωριστό. Είναι φορέας κουλτούρας και ένα επάγγελμα με μεγάλη απορρόφηση στην αγορά εργασίας, που θα σου δώσει πίσω όσα του δώσεις.
Ο Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής Τέχνης της Σχολής Ζαχαροπλαστικής της ΙΣΑΕΚ GRANT είναι σε θέση να εκτελεί συνταγές με μεγάλη ακρίβεια και να παρασκευάζει κάθε είδους γλυκά, επιδόρπια & αρτοσκευάσματα.
Στην ΙΣΑΕΚ GRANT στο Ρέθυμνο Κρήτης, παρέχουμε τον τέλειο συνδυασμό εργαστηριακής εκπαίδευσης & θεωρητικής κατάρτισης, παράγοντας επαγγελματίες Pastry Chefs υψηλού επιπέδου.
Η Αρτοποιία και η Ζαχαροπλαστική είναι δύο τέχνες που μοιράζονται τις ίδιες αξίες. Άρτια τεχνική κατάρτιση. Εξειδικευμένη γνώση. Προσήλωση στη λεπτομέρεια. Μεράκι. Μεθοδικότητα.
Στη GRANT θα σου δώσουμε όλη τη γνώση και τις δεξιότητες που χρειάζεσαι για να επιτύχεις στο χώρο της εστίασης και των ξενοδοχειακών, αλλά και τη δυνατότητα να δοκιμάσεις τις γνώσεις και τις ικανότητες σου σε πραγματικές συνθήκες.
Εκπαίδευση
Η ειδικότητα ΙΣΑΕΚ "Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλάστης (Pastry Chef)" απευθύνεται σε ενήλικες (απόφοιτους Λυκείου, ΕΠΑΛ, ΤΕΙ, ΑΕΙ) που επιθυμούν να εκπαιδευτούν στο χώρο της Γαστρονομίας και στην τέχνη της Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής, αλλά και σε επαγγελματίες του χώρου που θέλουν να εξειδικεύσουν τις γνώσεις τους.
Ως απόφοιτος της ειδικότητας IΣΑEK "Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής (Pastry Chef)" μπορείς να εργαστείς σε:
Η ειδικότητα «Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής» στο ΙΣΑΕΚ GRANT Ρεθύμνου προσφέρει ολοκληρωμένη εκπαίδευση σε έναν από τους πιο δημιουργικούς και ταχέως αναπτυσσόμενους κλάδους της γαστρονομίας. Οι σπουδαστές αποκτούν πρακτικές και θεωρητικές γνώσεις στη ζαχαροπλαστική τέχνη, την αρτοποιία, τη διαχείριση πρώτων υλών (F&B management), την κοστολόγηση παρασκευασμάτων, τη σύνθεση μενού και την οργάνωση αρτοζαχαροπλαστείου. Με έμφαση στην ασφάλεια τροφίμων, τη βιωσιμότητα και τη χρήση ποιοτικών πρώτων υλών, το πρόγραμμα συνδυάζει παραδοσιακές τεχνικές με σύγχρονες μεθόδους παραγωγής. Οι απόφοιτοι της ΙΣΑΕΚ GRANT είναι πλήρως καταρτισμένοι για να εργαστούν σε αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, ξενοδοχεία ή να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση στον χώρο της αρτοζαχαροπλαστικής
Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις βασικές ενότητες τις οποίες καλύπτει η ειδικότητα ΙΣΑΕΚ "Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής (Pastry Chef)", της Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης ΙΣΑΕΚ GRANT στο Ρέθυμνο:
Στην ΙΣΑΕΚ GRANT, προτεραιότητά μας είναι το συμφέρον των σπουδαστών μας. Η σημαντικότερη παροχή μας είναι το προσωπικό ενδιαφέρον για κάθε σπουδαστή, καθώς και η συνεχής επικοινωνία και στήριξη, με γνώμονα την άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας και τις πραγματικές ανάγκες του επαγγελματικού χώρου.
Με Δυναμισμό, Κύρος και Αγάπη, προσφέρουμε:
Υποτροφίες
Οι άρρενες σπουδαστές δικαιούνται αναβολή στράτευσης καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών. Η ΙΣΑΕΚ GRANT αναλαμβάνει την έκδοση των απαραίτητων εγγράφων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.
Πρακτική Άσκηση
Εκπαιδευτικό Υλικό & Υποδομές
Γραφείο Σταδιοδρομίας & Καριέρας
Εμπλουτισμένο Εκπαιδευτικό Περιβάλλον
Διαδικασία Εγγραφής στην Ειδικότητα "Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλάστης (Pastry Chef)"
Απαιτούμενα δικαιολογητικά:
Η ειδικότητα ΙΣΑΕΚ “Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής (Pastry Chef)”, της GRANT, οδηγεί στην Πιστοποίηση "Certified Pastry Chef (CPC) - Πιστοποιημένος Ζαχαροπλάστης" από την ACTA Τεχνοβλαστός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Η ACTA είναι Φορέας Πιστοποίησης, Τεχνοβλαστός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σκοπός της είναι να παρέχει Πιστοποιήσεις Δεξιοτήτων Ανθρώπινου Δυναμικού και Συστημάτων διεθνών προτύπων, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η κατοχή και η επικαιροποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που απαιτούνται στη σύγχρονη κοινωνία της πληροφορίας και της γνώσης αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την προώθηση της καινοτομίας, της παραγωγικότητας και της ικανότητας ενός ατόμου να ενταχθεί, αλλά και να παραμείνει στην αγορά εργασίας.
Η ειδικότητα ανήκει στο σχήμα πιστοποίησης Επισιτιστικός – Αγροτικός Τομέας και Τρόφιμα που είναι διαπιστευμένο σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC 17024:2012 από το ΕΣΥΔ, τον κατά νόμο αρμόδιο οργανισμό, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι η διαδικασία πιστοποίησης γίνεται με αμεροληψία και με τεκμηριωμένη επάρκεια ενώ παράλληλα καθιστά αναγνωρισμένο και αποδεκτό το πιστοποιητικό ως ισότιμο από τους Εθνικούς Φορείς Διαπίστευσης των χωρών – μελών της EA (European cooperation for Accreditation).