Τεχνικός Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής (Pastry Chef)

Ειδικότητες ΙΣΑΕΚ - Σχολή Ζαχαροπλαστικής

Σχολή Ζαχαροπλαστικής στην Κρήτη, Ειδικότητες ΙΕΚ Ρέθυμνο, Ζαχαροπλάστης, Μάγειρας

Ισχύουν Προνομιακά Δίδακτρα.

Σπούδασε Ζαχαροπλάστης - Pastry Chef στην ΙΣΑΕΚ GRANT, στο Ρέθυμνο!

Το επάγγελμα του Τεχνικού Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής είναι ακόρεστο και διαχρονικό. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Μαγειρικής Τέχνης και την ίδια στιγμή ξεχωριστό. Είναι φορέας κουλτούρας και ένα επάγγελμα με μεγάλη απορρόφηση στην αγορά εργασίας, που θα σου δώσει πίσω όσα του δώσεις.

Ο Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής Τέχνης της Σχολής Ζαχαροπλαστικής της ΙΣΑΕΚ GRANT είναι σε θέση να εκτελεί συνταγές με μεγάλη ακρίβεια και να παρασκευάζει κάθε είδους γλυκά, επιδόρπια & αρτοσκευάσματα.

Στην ΙΣΑΕΚ GRANT στο Ρέθυμνο Κρήτης, παρέχουμε τον τέλειο συνδυασμό εργαστηριακής εκπαίδευσης & θεωρητικής κατάρτισης, παράγοντας επαγγελματίες Pastry Chefs υψηλού επιπέδου.

Η Αρτοποιία και η Ζαχαροπλαστική είναι δύο τέχνες που μοιράζονται τις ίδιες αξίες. Άρτια τεχνική κατάρτιση. Εξειδικευμένη γνώση. Προσήλωση στη λεπτομέρεια. Μεράκι. Μεθοδικότητα.

Στη GRANT θα σου δώσουμε όλη τη γνώση και τις δεξιότητες που χρειάζεσαι για να επιτύχεις στο χώρο της εστίασης και των ξενοδοχειακών, αλλά και τη δυνατότητα να δοκιμάσεις τις γνώσεις και τις ικανότητες σου σε πραγματικές συνθήκες.

Γενικές Πληροφορίες για τη Σχολή Ζαχαροπλαστικής της GRANT

Εκπαίδευση

  • Παρασκευή Γλυκών και Επιδορπίων,
  • Έλεγχος Ποιότητας Πρώτων Υλών,
  • Λειτουργία Μηχανολογικού Εξοπλισμού,
  • Επίβλεψη Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων,
  • Δημιουργία Πρωτότυπων Συνταγών για Γλυκά και Αρτοσκευάσματα.

Η Διάρκεια σπουδών στη Σχολή της GRANT

  • 4 Ακαδημαϊκά εξάμηνα θεωρητικής & πρακτικής εκπαίδευσης στις εγκαταστάσεις της Σχολής της GRANT στο Ρέθυμνο.
  • 1 Ακαδημαϊκό εξάμηνο αμειβόμενης πρακτικής άσκησης σε επιχείρηση της επιλογής του σπουδαστή της ΙΣΑΕΚ GRANT.
    Σύνολο 2,5 έτη

Που Απευθύνεται η ειδικότητα "Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλάστης (Pastry Chef)"

Η ειδικότητα ΙΣΑΕΚ "Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλάστης (Pastry Chef)" απευθύνεται σε ενήλικες (απόφοιτους Λυκείου, ΕΠΑΛ, ΤΕΙ, ΑΕΙ) που επιθυμούν να εκπαιδευτούν στο χώρο της Γαστρονομίας και στην τέχνη της Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής, αλλά και σε επαγγελματίες του χώρου που θέλουν να εξειδικεύσουν τις γνώσεις τους.

Επαγγελματική Αποκατάσταση

Ως απόφοιτος της ειδικότητας IΣΑEK "Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής (Pastry Chef)" μπορείς να εργαστείς σε:

  • Επιχειρήσεις Επισιτιστικού Τομέα - Catering,
  • Επιχειρήσεις Ζαχαροπλαστικής & Αρτοποιίας,
  • Ζαχαροπλαστεία Μεγάλων Εστιατορίων,
  • Ζαχαροπλαστεία Μεγάλων Ξενοδοχειακών Μονάδων,
  • Βιομηχανίες Παρασκευής και Επεξεργασίας Τροφίμων,
  • Βιομηχανίες Τυποποιημένων Προϊόντων Ζαχαροπλαστικής - Αρτοποιίας,
  • Σε Επισιτιστικά Τμήματα Δημοσίων Οργανισμών,
  • Ως Ελεύθερος Επαγγελματίας.

Περιεχόμενα Ειδικότητας Αρτοποιού - Ζαχαροπλάστη (Pastry Chef)

Η ειδικότητα «Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής» στο ΙΣΑΕΚ GRANT Ρεθύμνου προσφέρει ολοκληρωμένη εκπαίδευση σε έναν από τους πιο δημιουργικούς και ταχέως αναπτυσσόμενους κλάδους της γαστρονομίας. Οι σπουδαστές αποκτούν πρακτικές και θεωρητικές γνώσεις στη ζαχαροπλαστική τέχνη, την αρτοποιία, τη διαχείριση πρώτων υλών (F&B management), την κοστολόγηση παρασκευασμάτων, τη σύνθεση μενού και την οργάνωση αρτοζαχαροπλαστείου. Με έμφαση στην ασφάλεια τροφίμων, τη βιωσιμότητα και τη χρήση ποιοτικών πρώτων υλών, το πρόγραμμα συνδυάζει παραδοσιακές τεχνικές με σύγχρονες μεθόδους παραγωγής. Οι απόφοιτοι της ΙΣΑΕΚ GRANT είναι πλήρως καταρτισμένοι για να εργαστούν σε αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, ξενοδοχεία ή να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση στον χώρο της αρτοζαχαροπλαστικής

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις βασικές ενότητες τις οποίες καλύπτει η ειδικότητα ΙΣΑΕΚ "Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής (Pastry Chef)", της Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης ΙΣΑΕΚ GRANT στο Ρέθυμνο:

  • Ζαχαροπλαστική Τέχνη
  • Τέχνη της Αρτοποιίας
  • Διακοσμητική Ζαχαροπλαστική
  • Διεθνή Αρτοπαρασκευάσματα
  • Υγιεινή & Ασφάλεια
  • Χημεία Τροφίμων
  • Στοιχεία συστημάτων Διαχείρισης της ποιότητας (HACCP)
  • Διαιτητική
  • Διοίκηση Προσωπικού
  • Οργάνωση και Λειτουργία του Ζαχαροπλαστείου
  • Έλεγχος Εμπορευμάτων
  • Πρώτες Ύλες και Προϊόντα
  • Αρχές Νομοθεσίας Τροφίμων- Επαγγέλματος
  • Κοστολόγηση
  • Αρχές Οικονομικής
  • Τεχνικές Εγκαταστάσεις – Εξοπλισμός
  • Πρακτική εφαρμογή στην ειδικότητα
  • Αγγλικά
  • Γαλλικά
  • Πληροφορική
  • Αμειβόμενη Πρακτική άσκηση
  • Πτυχιακή Εργασία

Παροχές από την ΙΣΑΕΚ GRANT

Στην ΙΣΑΕΚ GRANT, προτεραιότητά μας είναι το συμφέρον των σπουδαστών μας. Η σημαντικότερη παροχή μας είναι το προσωπικό ενδιαφέρον για κάθε σπουδαστή, καθώς και η συνεχής επικοινωνία και στήριξη, με γνώμονα την άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας και τις πραγματικές ανάγκες του επαγγελματικού χώρου.

Με Δυναμισμό, Κύρος και Αγάπη, προσφέρουμε:

 Υποτροφίες

  • Υποτροφίες πλήρους ή μερικής φοίτησης παρέχονται σε υποψήφιους με κοινωνικά ή οικονομικά κριτήρια.
  • Επιβράβευση Αριστείας:
    • Ο πρώτος σε βαθμολογία σπουδαστής της ΙΣΑΕΚ λαμβάνει υποτροφία για το 2ο έτος.
    • Ο σπουδαστής με την καλύτερη πτυχιακή εργασία αποκτά υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές στην ειδικότητά του.
  • Αναβολή Στράτευσης

Οι άρρενες σπουδαστές δικαιούνται αναβολή στράτευσης καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών. Η ΙΣΑΕΚ GRANT αναλαμβάνει την έκδοση των απαραίτητων εγγράφων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

 Πρακτική Άσκηση

  • Παρέχεται αμειβόμενη πρακτική άσκηση σε κορυφαίες επιχειρήσεις του κλάδου μετά το τέλος του 2ου εξαμήνου.
  • Η πρακτική οργανώνεται με ευθύνη της ΙΣΑΕΚ GRANT, εξασφαλίζοντας ουσιαστική εμπειρία.

 Εκπαιδευτικό Υλικό & Υποδομές

  • Πλήρες σετ βιβλιοδετημένων επιστημονικών σημειώσεων για όλα τα μαθήματα.
  • Δανειστική βιβλιοθήκη με εκατοντάδες σύγχρονους τίτλους και πτυχιακές εργασίες αποφοίτων.
  • Δωρεάν μαθήματα Η/Υ για όλους τους σπουδαστές.
  • Δωρεάν σεμινάρια ειδικότητας με Βεβαίωση Παρακολούθησης.

 Γραφείο Σταδιοδρομίας & Καριέρας

  • Σεμινάρια:
    • Σύνταξης βιογραφικού
    • Προετοιμασίας για συνέντευξη
    • Τεχνικών αναζήτησης εργασίας (Ελλάδα & εξωτερικό)
    • Δημιουργίας e-portfolio
  • Διασύνδεση με επιχειρήσεις και ενεργή προώθηση βιογραφικών.
  • Υποστήριξη αποφοίτων και μετά την αποφοίτησή τους.

 Εμπλουτισμένο Εκπαιδευτικό Περιβάλλον

  • Εκπαιδευτικές επισκέψεις, εκδρομές, διαγωνισμοί και εθελοντικές δράσεις.
  • Συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα για εκπαίδευση, πρακτική και εργασία στο εξωτερικό.
  • Ευέλικτα χρηματοδοτικά προγράμματα, με ειδικές εκπτώσεις για:
    • Πολύτεκνες & μονογονεϊκές οικογένειες
    • Φοιτητές και ανέργους
    • Συγγενείς πρώτου βαθμού σπουδαστών και αποφοίτων

 Διαδικασία Εγγραφής στην Ειδικότητα "Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλάστης (Pastry Chef)"

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

  • Αντίγραφο τίτλου σπουδών (Λύκειο, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, ΤΕΕ, ΤΕΛ)
  • Φωτοτυπία ταυτότητας (δύο όψεις)
  • 4 πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφίες (τύπου ταυτότητας)
  • Φωτοτυπία Βεβαίωσης ΑΜΚΑ
  • Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ)

Απόκτησε Κρατικό Δίπλωμα & Διεθνώς Αναγνωρισμένες Πιστοποιήσεις στη Ζαχαροπλαστική Τέχνη!

Το Δίπλωμα που αποκτάς με την επιτυχή αποφοίτησή σου από την ΙΣΑΕΚ GRANT:

  • Σου δίνει τη δυνατότητα, ως απόφοιτος ΙΣΑΕΚ, εισαγωγής με κατατακτήριες στα Πανεπιστήμια της χώρα μας.
  • Είναι αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης επιπέδου 5+ (Ν.2009/ 1992, άρθρο 6 – Οδηγία 92/51/ΕΟΚ άρθρο 1, παράγραφος α), δίνοντάς σου τη δυνατότητα για συνέχιση των σπουδών Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής σε Ελλάδα και σε εξωτερικό.
  • Είναι Κρατικό και χορηγείται από το Υπουργείο Παιδείας έπειτα από συμμετοχή σου στις εξετάσεις πιστοποίησης, στις οποίες συμμετέχουν ισότιμα οι απόφοιτοι όλων των ΙΣΑΕΚ της χώρας, δημοσίων και ιδιωτικών.
  • Είναι αναγνωρισμένο ως τυπικό προσόν στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ που διενεργούνται για διορισμό στο Δημόσιο (Π.Δ.50/27/2001, ΦΕΚ 39/Α’/5-3-2001, Π.Δ. 347/2003, ΦΕΚ 115/Α’/31-12-03) και μοριοδοτείται με 150 μονάδες (Άρθρο 8 Ν. 3051/2002, ΦΕΚ 220/Α/20-9-02).
  • Επιπλέον: Οι Βεβαιώσεις Επαγγελματικής Κατάρτισης της ΙΣΑΕΚ GRANT είναι απολύτως ισότιμες των Δημοσίων ΙΣΑΕΚ.
Αναγνωρισμένο Κρατικό Δίπλωμα, Σχολή Ζαχαροπλαστικής από το ΙΕΚ GRANT στο Ρέθυμνο Κρήτης

Η ΙΣΑΕΚ GRANT παρέχει χωρίς επιπλέον χρέωση σε όλους τους σπουδαστές της Σχολής Ζαχαροπλαστικής, άλλη μια ειδικότητα με Πιστοποίηση μέσω του ΚΔΒΜ2 GRANT.

Σχολή Ζαχαροπλαστικής με Πιστοποίηση ACTA, από το ΙΕΚ GRANT στο Ρέθυμνο Κρήτης

Πιστοποίηση ACTA σε συνεργασία με τη GRANT:

Η ειδικότητα ΙΣΑΕΚ “Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής (Pastry Chef)”, της GRANT, οδηγεί στην Πιστοποίηση "Certified Pastry Chef (CPC) - Πιστοποιημένος Ζαχαροπλάστης" από την ACTA Τεχνοβλαστός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 

Οφέλη της Πιστοποίησης ACTA Τεχνοβλαστός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης:

  • Βεβαιώνει και αποδεικνύει την ορθή ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
  • Εξασφαλίζει, με τον πλέον αναγνωρισμένο τρόπο, το επίπεδο γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων του υποψηφίου σε θέματα Ζαχαροπλαστικής.
  • Συγκεκριμενοποιεί το γνωστικό πλαίσιο που αντιστοιχεί στον υποψήφιο, καθιστώντας πιο εύκολη την αξιολόγησή του.
  • Ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας έχουν θεσμοθετήσει την απαίτηση πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων, σε πολλούς τομείς και επίπεδα της παραγωγικής διαδικασίας.
  • Είναι βασικό στοιχείο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, σύμφωνα με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Φορέας Πιστοποίησης ACTA Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

ΙΕΚ Μάρκετινγκ & Digital Marketing με Πιστοποίηση ACTA, ΙΕΚ GRANT, Ρέθυμνο, Κρήτη

Η ACTA είναι Φορέας Πιστοποίησης, Τεχνοβλαστός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σκοπός της είναι να παρέχει Πιστοποιήσεις Δεξιοτήτων Ανθρώπινου Δυναμικού και Συστημάτων διεθνών προτύπων, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η κατοχή και η επικαιροποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που απαιτούνται στη σύγχρονη κοινωνία της πληροφορίας και της γνώσης αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την προώθηση της καινοτομίας, της παραγωγικότητας και της ικανότητας ενός ατόμου να ενταχθεί, αλλά και να παραμείνει στην αγορά εργασίας.

Διαπιστευμένo πιστοποιητικό από ΕΣΥΔ

ΕΣΥΔ, ΙΕΚ Μάρκετινγκ & Digital Marketing, ΙΕΚ GRANT, Ρέθυμνο, Κρήτη

Η ειδικότητα  ανήκει στο σχήμα πιστοποίησης Επισιτιστικός – Αγροτικός Τομέας και Τρόφιμα που είναι διαπιστευμένο σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC 17024:2012 από το ΕΣΥΔ, τον κατά νόμο αρμόδιο οργανισμό, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι η διαδικασία πιστοποίησης γίνεται με αμεροληψία και με τεκμηριωμένη επάρκεια ενώ παράλληλα καθιστά αναγνωρισμένο και αποδεκτό το πιστοποιητικό ως ισότιμο από τους Εθνικούς Φορείς Διαπίστευσης των χωρών – μελών της EA (European cooperation for Accreditation).