ας μιλήσουμε

τ. 28310 35588

High Class Gastronomy

Εξειδικευμένη Γαστρονομία

Ο σύγχρονος Chef είναι ένας επαγγελματίας που συνεχώς εξελίσσεται και εκσυγχρονίζει τις γνώσεις του.
Ανασυνθέτοντας κλασσικές συνταγές και με μικρές παραλλαγές, με απλά υλικά μπορεί να τις μεταμορφώσει σε κάτι εντελώς καινούργιο, παρουσιάζοντας τεχνικές σύμφωνα με τις τελευταίες γαστρονομικές τάσεις.
Συνολικά, το ΙIEK GRANT με τρίτο έτος εξειδίκευσης του τομέα της Μαγειρικής εξασφαλίζει στους σπουδαστές ταχύρρυθμη εκπαίδευση ευρωπαϊκού επιπέδου.
Τώρα με την δυνατότητα επιπλέον φοίτησης δημιουργούμε με σύγχρονες τεχνικές καινοτόμες παρασκευές.
(Χάρτη Γεύσεων, Food Pairing, Σύγχρονες Γαστρονομικές Εφαρμογές, Συνταγολόγιο Διεθνούς Γαστρονομίας, Food Styling).

 

Τα μαθήματα ενισχύονται με εξειδικευμένη σύγχρονη βιβλιογραφία.


Τη διδασκαλία επιμελούνται καταξιωμένοι chefs με μεγάλη επαγγελματική εμπειρία, στα σύγχρονα εργαστήρια υψηλών προδιαγραφών του ΙIEK GRANT.  Υπεύθυνος τμήματος είναι ο Chef Βασίλης Λεωνίδου.

Που απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα που έχουν ήδη τελειώσει το βασικό επίπεδο εκπαίδευσης είτε έχουν πολλά χρόνια εμπειρία στον χώρο της Γαστρονομίας και  ενδιαφέρονται να διευρύνουν τις γνώσεις τους στον τομέα της Μαγειρικής.

Περιεχόμενα Προγράμματος

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ενδεικτικά τις διδασκόμενες ενότητες

 

  • Μοντέρνες τεχνικές και εφαρμογές στην εστίαση(μοριακή γαστρονομια νέα μηχανηματα) thermomix –ocoo -siphon-smoking machines
  • Μοντέρνα Κρητική & Ελληνική κουζινα
  • Food styling σε πιάτα και μπουφέ
  • Ψαρια θαλασσινά κοπές και ωμοφαγία
  • Farm to table εστιατόριο
  • Συνθεση degustation μενού με ελαιολαδα και κρασί 6 εως 10 σταθμών
  • Αποστάγματα , μεζέδες και νεοκαφενειο Ελληνικό
  • Γαλλική κουζίνα
  • Ζαχαροπλαστική και ψωμιά εστιατορίου
  • Ελαιόλαδο στην εστίαση-olive oil bar-  ποικιλίες χρήσεις, ιστορία & πολιτισμός

 

Τα μαθήματα ξεκινούν 5/11/2019 έως 30/3/2020

Εισηγητές Προγράμματος

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την έμπειρη διδακτική ομάδα μας για το Πρόγραμμα Εξειδικευμένης Μαγειρικής.

Βασίλης Λεωνίδου Υπεύθυνος High Class Gastronomy

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αγρίνιο. Σπούδασε και αποφοίτησε το 2004 μαγειρική. Μαθήτευσε σαν πρακτικάριος σε Χανιά και Ρέθυμνο και έχει εργαστεί σε πολλά εστιατόρια αποκτώντας πολύ μεγάλη εμπειρίας στον χώρο της γαστρονομίας. Εδώ και 7 χρόνια εργάζεται ως executive chef σε alacarte εστιατόριο και επίσης ως πιστοποιημένος somelier-master ελαιολάδου.

Το 2017 βραβεύτηκε ως ο καλύτερος olive oil chef στο κόσμο από τον παγκόσμιο οδηγό flos olei guide με έδρα την Ιταλία. Η βασική του ενασχόληση είναι η ελληνική παραδοσιακή και δημιουργική κουζίνα όπως και οι σύγχρονες τεχνικές.

Αγαπά την εκπαίδευση και έχει πάθος να γαλουχεί νέα παιδιά στη γαστρονομία, να μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις του και να καλλιεργεί το ενδιαφέρον προς την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα.

Ευθύμης Χριστάκης High Class Gastronomy

Ambassador  ελαιολαδου στην γερμανία οπου ζει και εργάζεται πανω από 20 χρόνια. Ιδιοκτήτης της εταιρειας Christakis olive oil  και εμπνευστης του καπνιστού ελαιόλαδου με φυσικό τρόπο. Γνώστης exclusive  προιοντων ερχεται από την Γερμανια για την GRANT   θα μας μυησει στο κόσμο των ευρωπαικών γαστρονομικών προιοντων αλλα και τις γκάμας που παραγει η εταιρεία του.

Εύη Δενδράκη High Class Gastronomy

Απόφοιτη του Πανεπιστημίου Κρήτης στο τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών. Κάτοχος στα διπλώματα “Wine Connoisseur Course” και “Wine Professional & Sommelier Course” της ιδιωτικής σχολής Genius in Gastronomy , καθώς και την ειδίκευση του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών “Οινικό Marketing” με εργασιακή εμπειρια σε οινοποιια του Ρεθύμνου αλλα και κάβες κρασιού πλέον και μέλος της Ομάδας Rethymno Recevin (ΡΕΘΥΜΝΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΛΗ ΚΡΑΣΙΟΥ 2018) θα μα διδάξει το wineandbeerpairing στα μενού γευσιγνωσίας αλλα και υψηλης μαγειρικής.

Γιάννης Γιαννούτσος High Class Gastronomy

Απόφοιτος της σχολής τουριστικών επαγγελμάτων Ηρακλείου Κρήτης και του ΤΕΙ οικονομίας και Διοίκησης Τουριστικών επιχειρησέων Αθήνας.
Με καταγωγή μεταξύ Κρήτης ,Πελοποννήσου και μικράς Ασίας , Ζει και εργάζεται σαν executive chef σε ξενοδοχεία 5 αστέρων , είναι καθηγήτης Μαγειρικής και chef consulter. Ο ίδιος εκπαιδευτηκε εντατικά σε σκαλισμα φρούτων λαχανικών αλλα και σε μαγειρική και κουλτούρα στην Ταιλάνδη .
Με τεράστια εργασιακή εμπειρία θα αναλάβει να μας διδάξει τις συγχρονες τάσεις στον ξενοδοχειακό κομμάτι φαγητού σε αλα καρτ και μπουφέ με χρώμα και γεύση!

Φάνης Μαικαντής High Class Gastronomy

Γεννήθηκε στο Αγρίνιο και μετα από ένα περασμα στη κρήτη τα τελευταια χρόνια εργάζεται σαν executive  chef στο bottargo Σαντορίνη, στο Κόκκινο ποδήλατο αλλα και σαν chef  πατρόν στο εστιατόριο  panygiri  στα Φηρά, γνώστης της κουζίνας του Αιγαίου της Κρητης αλλα και των νέων τεχνικών της μαγειρικής πάντα με χρήση ελληνικών   προιοντων . Εργαζεται σαν σεφ τα τελευταία 15 χρόνια

Εύη Παρακεντάκη High Class Gastronomy

H Εύα Παρακεντάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις και επικοινωνία και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 4 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης . Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης όπως ο Γευσιγνώστη της εφημερίδας το Βήμα της Κυριακής, Real taste της εφημερίδας Real news αλλά και σε πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος (Olive,bostanistas, protagon,Athens voice)..ενεργή food blogger Καταγράφει την παράδοση της Κρήτης, γαστρονομική και όχι μόνο από μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους, με σκοπό την συνέχιση της Κρητικής κουλτούρας και του Κρητικού τρόπου ζωής.